24.11.2014

Tâncăbeşti 2014 Comemorări legionare


  
       Sâmbătă 22 Noiembrie, în timp ce o parte din camarazii Cuibului “Grănicerul ‘37” şi ai asociaţiei Frăţia de Cruce se aflau la Tâncăbeşti pentru a participa -la invitaţia unor vechi prieteni-, alături de organizatoarea evenimentului, -fundaţia George Manu-,  la slujba de parastas ţinută aici în memoria Căpitanului, în acest timp deci, am primit -acasă fiind- un telefon de la domnul N. Fl. de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie Ilfov.
Respectivul domn, foarte amabil, mi-a spus ca are informaţii că eu (şi camarazii FDC) organizăm parastasul-comemorare de la Tâncăbeşti după moartea lui Nicador Zelea-Codreanu, lucru ce nu poate decât să ne onoreze că am ajuns aşa de importanţi în evidenţele Poliţiei, Jandarmeriei şi a altor structuri ale statului. Şi tot foarte amabil şi-a oferit serviciile în numele instituţiei din care face parte, pentru a asigura ordinea şi a fluidiza traficul în zonă în timpul evnimentului, dânşii colaborând cu Poliţia rutieră.
 Pentru aceasta eu ar fi trebuit să răspund la următoarele întrebări: ziua şi ora exactă la care se va ţine parastasul-comemorare, împreună cu cine îl facem, dacă vom face şi marş de la Saftica, dacă există diferende cu vreo organizaţie participantă, etc.
L-am amânat cu răspunsurile pe dl. N. Fl. până azi, luni, ptr a hotărî împreună cu ceilalţi camarazi ce avem de făcut în legătură cu parastasul de săptămâna aceasta.
Între timp iată hotărârea preliminară a asociaţiei Frăţia de Cruce, în urma celor întâmplate la parastasul de ieri, 22 noiembri 2014:
   -În mod bizar, jandarmii aduşi cu duba au fost postaţi în boscheţii din spatele troiţei. Desigur pentru a veghea ca bătrâneii participanţi să nu-şi spargă capul cu sticlele de vin sau să arunce cu colivă unul într-altul, acest lucru a fost “foarte necesar”.
Pentru acest lucru plin de exces de zel, tot ce hotărâm este luat din textul de lege privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice 

“CAPITOLUL I
Dispoziţii generale

Art. 1. – Libertatea cetăţenilor de a-şi exprima opiniile politice, sociale sau de altă natură (n.n. religioase), de a organiza mitinguri, demonstraţii, manifestaţii, procesiuni şi orice alte întruniri şi de a participa la acestea este garantată prin lege. Asemenea activităţi se pot realiza numai paşnic şi fără nici un fel de arme. 
Adunările publice – mitinguri, demonstraţii, manifestaţii, competiţii sportive, procesiuni şi altele asemenea –, ce urmează să se desfăşoare în pieţe, pe căile publice ori în alte locuri în aer liber, se pot organiza numai după declararea prealabilă prevăzută de prezenta lege. (........)
Art. 3. – Nu trebuie declarate în prealabil (n.n. aşa cum am declarat eu din simpatie ptr. domnul ofiţer jandarm), adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative,”(…)
A se vedea banner-ul de mai sus din fotografia anului 2010 (de ani de zile se întâmplă exact acelaşi lucru) unde se anunţă clar o comemorare şi unde se vede că participanţii gustau din pomana ce fusese pregătită în cadrul parastasului. Cu alte cuvinte, conform legii 60/1991 republicată, parastasul nu trebuie declarat nici unei autorităţi şi nici adunările comemorative religioase, cu excepţia ca,

În cazul în care organizatorii adunărilor publice nesupuse declarării prealabile  (n.n. cum e cazul nostru!)deţin indicii sau date că desfăşurarea lor s-ar putea solda cu acte de dezordine ori că ar putea să ducă la manifestări violente,(n.n. aceştia) au obligaţia să solicite din timp primarilor, unităţilor de jandarmi competente teritorial şi poliţiei locale sprijin de specialitate.
şi doar atunci
“Art. 4. – (…….) unităţile de jandarmi competente teritorial şi poliţia locală sunt obligate să asigure condiţiile necesare în vederea desfăşurării normale a adunărilor publice, iar organizatorii au obligaţia să întreprindă acţiunile ce se impun pentru ca acestea să se desfăşoare în conformitate cu prevederile art. 2.”
Noi nu deţinem asemenea indicii de violenţă, nu ştim să fi chemat cineva jandarmii în ziua de sâmbătă 22 noiembrie (iar dacă i-a chemat cineva să spună), nu s-au întămplat niciodată evenimente violente la o slujbă creştinească ţinută în acest loc şi pe cale de cosecinţă participarea jandarmilor la eveniment este fără obiectul muncii.
Restul articolelor de lege sunt inutil de citat, deoarece această manifestaţie a Frăţiei de Cruce din trecut şi din viitor (despre care vorbesc exclusiv) nu se încadrează la adunări publice supuse declarării prealabile, la care se face referire în restul articolelor de lege.
Şi acum să ajung la esenţa problemei. Dacă prezenţa poliţiei rutiere poate fi privită ca necesară, prezenţa Jandarmeriei este cauzată de faptul că o individă iresponsabilă, “mai mult plină de venin decât de feminitate” -cum o caracteriza un fost camarad de-al ei- şi “nep…” -(cum o caracteriza fostul ei şef)-, la o comemorare ce a desfăşurat-o acum 2 ani aici la Tâncăbeşti, a chemat Jandarmeria nejustificat de nimeni şi de nimic, pe motive de ….demenţă senilă sau început de boală Alzheimer moştenită, jandarmii fiind deplasaţi în acest loc absolut degeaba.
Şi astfel, această doamnă care a făcut foarte mult rău pe terenul moralităţii şi al normalităţii (că de cel legionar nici nu poate fi vorba), a deschis o cutie a Pandorei deosebit de periculoasă, dintr-un orgoliu stupid care a înmormântat-o ca persoană de mult.
Din păcate, după cum se vede, aceste deviaţii aberante de comportamnt ale individei care “a alertat” instituţia Jandarmeriei, se resfrâng în momentul de faţă asupra unor creştini nevinovaţi, făcându-se valuri inutil şi în detrimentul tuturor legionarilor.
În concluzie, săptămâna asta vom anunţa pentru membrii şi simpatizanţii noştri, ora comemorării, data fiind sâmbătă 29 Noiembrie.
Trăiască Legiunea şi Căpitanul!

 Ionuţ Moraru
      Frăţia de Cruce Niciun comentariu: