12.07.2013

24 iunie

La data de 24 iunie anul curent, la Tiganesti, reprezentanti ai Cuibului Granicerul ’37 cat si reprezentanti ai tinerilor din Fratia de Cruce, au participat de ziua Legiunii la parastasul celor doi fondatori ai Miscarii Legionare: Radu Mironovici si Corneliu Georgescu.
Parastasul a fost facut de doi preoti ce ne-au mangaiat sufletele cu invataturile lor si ne-au indemnat -la incheierea liturghiei savarsite inaintea parastasului- la introspectie si meditatie interioara privind sacrificiul celor ce au pornit pe drumul cu arhangheli cu 86 de ani in urma.







Alaturi de noi au participat si reprezentanti ai partidului “Totul pentru Tara”, asa cum puteau sa participe si reprezentanti ai oricarei formatiuni nationaliste si/sau crestine existente la noi in tara, atata timp cat ar fi respectat ordinea, curatenia, disciplina si atmosfera de seriozitate care se cer la savarsirea unor astfel de ritualuri. Nu este in nici un caz vina noastra ca cei denumiti “simisti” au participat de-a lungul timpului de mai multe ori la actiuni legionare, fata de cei denumiti “codrenisti” care nu prea mai apar pe nicaieri. Noi ii asteptam cu mult drag in continuare. Ambele denumiri enuntate in fapt sunt false. Nu exista “codrenisti” si “simisti” ci legionari si nelegionari. Ba mai mult as spune ca nici aceasta clasificare nu e corecta, in viata, indiferent de bagajul de cunostinte detinut vis-à-vis de doctrina legionara, sau de alta doctrina, practic existand doar doua categorii: oameni si jigodii.
In legatura cu ziua de 24 iunie, ulterior am citit in ziarul “Cuvantul legionar” din aceeasi luna, un editorial care se incheie la pagina 8 cu un fel de anunt in chenar. Citez: “Mobilizarea simistilor la Tiganesti pe 24 iunie reprezinta exact stilul de gandire a lui Horia Sima”.
Comentariu: Acuza generala. Cum spuneam, am participat la Tiganesti dar eu nu pot gandi ca Horia Sima ci doar ca Ionut Moraru. Simplu: nu am capul lui Horia Sima pe gat. Atat cuibul Granicerul ’37 care a plecat din organizatia “codrenista” a autorului editorialului, recte Nicador Zelea Codreanu, cat si tinerii din Fratia de Cruce nu sunt “simisti”. Trei dintre ei sunt legionari facuti pe vremea cand seful Senatului Legionar era dl. Nelu Rusu, ultimul instructor legionar din vremea Capitanului (si deci desigur cu acordul sau), altii sunt membri ai cuibului iar altii (liceenii) sunt frati de cruce din cadrul Fratiei de Cruce. Autorul editorialului cunoaste in realitate lipsa de afinitate a acestora vis-à-vis de persoana lui Horia Sima. Amu problema ar fi ca nu lui Sima sau lui Florin Dobrescu li se face parastas la Tiganesti ci celor doi fondatori ai Miscarii: Mironovici si Georgescu.
Citez mai departe: “In anul de maxima inflorire a Miscarii Legionare, avand un million de membri in spate, in 1937, Capitanul dadea urmatorul ordin: Legionar, nu vei sarbatori aceasta zi de 24 iunie nici cu cantece, nici cu sampanie, nici cu banchete, nici cu serbari -cunoscutele serbari comemorative- nici cu discursuri mari, umflate si goale.”
Comentariu: Domnul Nicador Zelea Codreanu ne pune in fata acestui citat, denaturandu-i sensul (voit sau nu) prin comentariul de inceput si prin scoaterea din contextul de ansamblu al circularei. Capitanul evident ca vorbind de “serbari”, “banchete”, “sampanie”, se referea la cantece de “serbari”, “banchete”, “sampanie” si nu la cantece de pomenire a mortilor ce se canta la inmormantari. Se referea la o anumita atmosfera ostentativa, de lux, de necuviinta, neconforma cu sacrificiul legionar de pana la data emiterii circularei, iunie 1937, asa cum reiese si din inceputul acestei circulare. Parastasul evident pentru cine mai are putina logica, nu este “serbare”, “banchet”, “serbare comemorativa”, ci este parastas, ritual ortodox de pomenire a mortilor. Parastasul nu se face cu sampanie ci cu coliva. Sintagma “cunoscutele serbari commemorative” se refera la comemorarea unei date aniversare (intr-un anumit fel) si nu la parastase. Se refera la acele comemorari cu cocarda tricolora in piept, unde cei ce comemorau in acea perioada se suiau la tribuna si aveau discursuri si intonatii pompoase, conform spiritului vremii. Capitanul nu a interzis parastasele pentru data de 24 iunie si nici nu avea cum sa o faca , caci insusi Ioan Gura de Aur ne spune ca “nu este gresit” a se comemora si a aduce daruri in fata lui Dumnezeu pentru cei adormiti, ori de cate ori se doreste. Parastasele se fac la niste intervale de timp bine stabilite de dogma Bisericii, dar daca ti se pune pata sa le faci de 100 de ori pe an, acest lucru nu este gresit, caci Dumnezeu, iti va primi darurile si rugaciunile, dupa cum ne spun si Sfintii Parinti.
La Tiganesti nu s-a comemorat data de 24 iunie cu serbari, banchete, cantece, sampanie, ci am stat la Sfanta Liturgie unde - culmea!- s-a cantat (o fi oare interzis si asta in viziunea autorului editorialului?), iar apoi am facut parastasul si rugaciunile pentru cei morti. “Fara banchete, fara serbari, fara sampanie, fara discursuri mari umflate si goale”, si cu un cantec in amintirea celor adormiti, “Imnul Legionarilor cazuti” (cantec trist, nu de bairam). Sensul acestei circulare date de Capitan a fost acela de a “nu te pune in cap” de la bautura, de a nu face o serbare gen “festivalul berii” la aceasta data. Sensul circularei era de a nu gasi un motiv de petrecere si bautura intr-un moment grav, sacru al istoriei dat de proaspatul -pe atunci- sacrificiu al lui Mota si Marin. Trecerea lor in nefiinta era greu de suportat de catre legionari, dar in mod special de catre Capitan. Jertfa lor era proaspata, cum sa te duci tu dupa nici sase luni si sa benchetuiesti?
In ziarul Cuvantul legionar, care de la plecarea cuibului nostru din organizatia Actiunea Romana, in vara lui 2011, pare sa aibe mari probleme de hermeneutica legionara, nu se da complet circulara citata ci doar finalul ei si nici nu ni se spune ca este vorba de circulara nr.79 din 18 iunie 1937. De ce oare? Poate pentru faptul ca am putea citi in aceasta circulara mai sus de citatul dat in ziar, cum Capitanul indemna: “fiti cu gandul la sfantul mormant care a sfintit toata generatia noastra de luptatori prin sangele lui Mota si Marin, cu gandul la cei morti sub pamant sub asupriri nedrepte”?



Mota si Marin au fost pomeniti la Tiganesti, iar Corneliu Georgescu si Radu Mironovici banuiesc ca se incadreaza la “cei morti sub pamant sub asupriri nedrepte”. Cum poti sa fii cu gandul la cei morti si in comuniune cu ei mai bine s-au mai mult decat facandu-le parastasul?. Deci este interzis sa faci parastasul lor pe data de 24 iunie? Absolut nu! “Legiunea ingenunche inaintea crucilor vitejilor si mucenicilor neamului”, spunea insusi fondatorul sau, Corneliu Zelea Codreanu. “Uitarea e o boala grea si mortala, iar leacul ei este simplu: pomenirea. E suficient sa te intalnesti in numele lor si sa rezumi niste fapte.”-spune Ciprian Voicila. “Sa rezumi”, inseamna “fara discursuri mari, umflate si goale”.
Citez mai departe: “De vei fi profesor universitar sau muncitor cu bratele, de vei fi preot sau invatator de sat, de vei fi comerciant sau meserias, de vei fi taran cu plugul in batatura sau cioban la turma de oi, de vei fi tata sau sot, iar tu, mama sau sotie, fa-ti datoria in ziua acesta catre ai tai si catre neam.”
Comentariu: “ Cei ce-au cazut ucisi de gloantele dusmane pasesc in rand cu cei ce au ramas”. Acestia sunt cu noi, ai nostri, “ai tai” cum spune Capitanul. Datoria catre “ai tai”.
Capitanul spune sa nu faci intr-un fel, dar nu spune sa nu faci nimic, sau sa ai alte preocupari adiacente, transformate in hobby zilnic, ci sa-ti faci “datoria in ziua aceea catre ai tai si catre Neam”. La data de 24 iunie 1927 s-a nascut Legiunea Arhanghelul Mihail. Oricine s-a nascut are o data aniversara. Capitanul nu putea fi atat de opac incat sa spuna sa nu aniversam in nici un fel aceasta nastere, sa nu facem nimic. Din contra el ne-a spus cum sa aniversam: cu decenta. Nu ni se spune insa cum si-au facut datoria membri Actiunii Romane in aceasta zi. Secret total. Inca o precizare: a merge la serviciu la o multinationala jidoveasca nu inseamna nicidecum a-ti face datoria catre neam si tara, ci a-ti hrani propriul stomac.
Citez mai departe: “Fii corect, fii drept, fii curat (n.n. ooops!), fii voios asa cum ai dori tu sa fie si sa-si faca datoria fiecare Roman in Patria sa legionara.”
Comentariu: Eu personal in patria mea as fi dorit sa fi vazut 0,0001 %, din romani, insemnand circa 2000 de romani la o populatie de 20 de milioane, care sa fi umplut intr-o ordine desavarsita cimitirul Tiganesti si care sa mediteze la nivelul de corectitudine si de curatenie al propriei persoane si la sacrificial celor ce se rasucesc in mormant vazand ceea ce se intampla in ziua de azi cu ce a mai ramas din Legiune.
Las la latitudinea cititorilor a aprecia daca este “corecta” si “dreapta” si “curata” interpretarea unei circulare a Capitanului in spirit de hermeneutica legionara proprie, pentru a-ti justifica eterna absenta de la Tiganesti, Jilava, Aiud, Rasnov, Predeal, Ramnicul-Sarat, Petru-Voda, Targu Ocna, Gorgani, Sambata de Sus, etc. Eterna justificare convenabila -“aia sunt simisti si nu ne amestecam cu ei”- nu mai poate tine decat in masura in care printr-o bagheta magica pocnita, toti simistii ar disparea peste noapte, iar tu ai fi in stare sa ajungi prin locurile sfintite cu sange legionar cat si la alte actiuni legionare, si nu ai ramane tot intr-o intepenire si lipsa de participare exasperanta pentru cei ce si-au pus sperantele in tine.



A invoca fantoma lui Horia Sima cand tara ti se dezmembreaza prin regionalizare, cand suntem decimati fizic la propriu prin toate actiunile intreprinse de mafia iudeo-masonica din fruntea statului, indiferent de culoarea politica aleasa de convenienta, cand lumea moare efectiv de foame, cand populatia romaneasca este inlocuita cu cea tiganeasca, inclusiv cu tigani din Serbia si Bulgaria, prin programul criminal al iudeo-masonului Soros, cand ni se stinge fizic natia romaneasca, inseamna a fi “putintel” rupt de realitatea imediata si mai ales de prioritatile actuale. Daca imi arde casa si nevasta m-a inselat cu vecinul, facand chiar si perversiuni sexuale, nu ma apuc sa o iau la bataie cu parul in timpul incendiului ci ii arunc o galeata in mana si ii urlu sa arunce apa cu mine ca sa stingem focul. Si daca vreau sa o pocesc, o pocesc dupa ce am stins incendiul provocat de Itzic. Altfel riscam sa ne prefacem amandoi in scrum si Itzic sa vina cu buldozerul, sa rada ruinele si sa-si construiasca un chibut peste ce a fost odata pamantul meu.
In continuare constat ca desi ne-am purtat in spirit legionar pur (asa cum am invatat si am fost educati de vechiul frate de cruce col. Nicolae Badea-Petrescu, fost sef al Senatului Legionar si de alt membru al Senatului- Florea Buila) anume acela de a nu raspunde sub nici o forma unor persoane care se descalifica prin mistificarea grobiana a adevarului vis-à-vis de fostii camarazi, principala activitate a acestor persoane ramane in continuare aceea de a discredita si de a improsca cu noroi in public pe oricine incearca sa faca ceea ce ei din pacate nu mai sunt in stare de mult sa faca.
Cu crucea in frunte si sabia Arhanghelului Mihail in mana dreapta, sa ne facem in continuare dragi camarazi datoria catre ai nostri, catre Neam si catre Tara!
Multumim tuturor acelora care si-au adus jertfa personala, venind din toata tara pentru a fi la mormintele fondatorilor de la Tiganesti, in special celor doua doamne din Buzau.
Asa sa le ajute Dumnezeu!



P.S. “Marturisesc insa ca in „Fratia de Cruce” din Seminar nu se facea politica, nici antisemitism, ci doar educatie, si ca nu am avut de invatat decat lucruri bune: iubire de Dumnezeu, de neam si de patrie, corectitudine, disciplina in munca, cultivarea adevarului, respect pentru avutul public, spirit de sacrificiu", afirma Mitropolitul Bartolomeu Anania. Viitorul Mitropolit avea sa fie insa arestat de 3 ori pentru legaturi cu legionarii sau activitati legionare una din arestari avand loc in anul 1941, dupa ce participase la funeraliile unui comandant legionar.

Greu la deal cu boii mici....


Ionut Moraru

Presedinte al Asociatiei “Fratia de Cruce”


Niciun comentariu: